English version of roeireizen.nl german version of roeireizen.nl
Roeireizen

Iedere ervaren roeier weet, dat je met een goede techniek probleemloos een fikse dagafstand kunt afleggen. Maar bij het toerroeien is meer nodig dan alleen een goede conditie en een goede techniek. Daarom heeft RoeiReizen onderstaande classificatie voor de deelnemers bedacht.

Deze classificatie heeft deels betrekking op de benodigde roeicapaciteiten en kennis en deels op de route.

*  de route is goed te doen, er zijn voldoende wisselplaatsen, er kan worden mee gefietst en onder leiding van ervaren roeiers kunnen ook roeiers met  scullen 1 en sturen 1 mee.

** Scullen 1 en 2 , sturen 1 en 2  is gewenst. Roeier heeft vaker een tocht geroeid, kan wisselen in de boot en in-en uitstappen op lastige oevers, sluisjes en bruggen zijn geen probleem en heeft eten en  drinken voor onderweg mee.

*** Roeier roeit probleemloos 60 km op een dag, heeft ervaring met beroepsvaart, grote sluizen, oversteek van meren, varen op de rivier , kent het weerbericht en heeft een brevet stromend water. Ook heeft de roeier verstand van plotselinge weersveranderingen.

****  tochten waar navigatie vereist is en extra fysieke belasting te verwachten is, zoals bijvoorbeeld roeien op open zee of ’s nachts. Tochten waar afmelding bij vertrek en aankomst verplicht is.

***** buitencategorie