English version of roeireizen.nl german version of roeireizen.nl
Roeireizen

Row and Sail

De Zwarte Valk Het arrangement Row and Sail is heel populair Roeien afwisselen met zeilen op de Friese meren, Ijsselmeer en Waddenzee. De veelzijdige (zeil)schepen  worden op allerlei wijzen ingezet. Als begeleidingsschip vanuit Makkum of Harlingen voor een  weekend  Coastal Rowing op de Waddenzee.  Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er geroeid en anders wordt er gezeild. Vaak is er een ploeg die roeit en een ploeg die zeilt. De schepen zijn zelfs beschikbaar  voor een roeitocht door Schotland  (het Caledonisch kanaal), of aan boord van de Banjaard/Pegasus op de Oostzee (rondom Rügen), maar ook varen er schepen vanuit Lemmer op de de zuidelijke Elfstedenroute en de Gaasterlandroute.

Er wordt vaak ook een of meerdere dagen gezeild tijdens een 7 daagse tocht.

 

Hydra

aan bDe Hydra met kerkbootoord van onze  roei/vaar vakantieschepen is het goed toeven. De begeleidende  boot vaart naar de bestemming van die dag, terwijl u zelf roeit. De ervaren schippers kennen de route als geen ander.Mocht er voor de roeiboot een onoverkomelijke hindernis zijn, dan worden de boten aan boord genomen en vaart het schip naar een volgende bestemming. Ondertussen wordt u aan boord volledig verzorgd met lekkere maaltijden. De schepen zijn uitgerust met  onder andere  tweepersoonshutten, douches en toiletten , royale zitgelegenheid  aan dek en uiteraard ook binnen.

Ali-B als meevarend hotel

De Ali-B2 is in 1926 als vrachtschip gebouwd in Alphen a/d Rijn. In 1991 is ze door de huidige eigenaar, Gerrit Wassenburg, met veel aandacht voor authenticiteit ingericht tot een sfeervol en comfortabel passagiersschip. De Ali-B2 biedt plaats aan 12 gasten. De 6 tweepersoonshutten beschikken over o.a een wastafel met warm/koud water en 230-volt aansluiting. Aan boord bevinden zich voorts 2 douches, 3 toiletten en een sfeervolle salon met een kleine bar.
Het gehele schip is centraal verwarmd en heeft tevens airconditioning. Kwaliteit en service zijn voor ons vanzelfsprekend.
Natuurlijk blijft uw bagage de gehele reis aan boord, zodat u niet elke dag uw koffer hoeft te pakken
De reis is heerlijk verzorgd: Laat u zich door onze ‘kombuis’ verwennen met afwisselende en smaakvolle gerechten.

Carpe Diem

HELAAS IS DE CARPE DIEM VOOR ROEIERS NIET MEER BESCHIKBAAR. NICO DE EIGENAAR HEEFT ZIJN SCHIP VEKOCHT. VRAAG ONS NAAR ALTERNATIEVEN maximaal 10 pers., route in overleg. De Carpe Diem is speciaal aangepast  voor het gebruik als roei begeleidingschip. Met haar handige botenkraan en  schipper Nico  met  20 jaar ervaring van zwerftochten met roeiers door heel Nederland. De sfeer, de catering en de verzorging zijn geweldig aan boord.